NieuwsAnwb fietsdragertest

 • dinsdag 14 maart, 2017

Onlangs heeft de ANWB de XLC Azura Easy fietsendrager getest. De fietsendrager inclusief fietsen is tijdens de test geheel losgekomen van de trekhaak van de auto.De testresultaten zullen in de volgende uitgave van ANWB Kampioen en ANWB Kampeer & Caravan Kampioen worden gepubliceerd. XLC herkent zich niet in de testresultaten van de ANWB. Uit het onderzoek en de hertest van Indes (producent van de XLC Azura Easy Fietsendrager) is gebleken dat er geen andere verklaring kan worden gegeven dan dat de drager door de ANWB niet goed is gemonteerd. De ANWB is hier door Juncker op gewezen maar de ANWB wil de publicatie niet aanpassen of terugtrekken. XLC heeft samen met INDES (producent van de fietsendragers) de betreffende drager onderzocht en de test met deze drager opnieuw uitgevoerd. Bij de analyse van de geteste drager zijn geen mankementen gevonden. Daarnaast is de drager ook getest door TV. Daarbij is de XLC Azura easy glansrijk geslaagd voor de test en heeft het de officile TV certificering ontvangen. De TV heeft destijds ook de certificering afgegeven voor de XLC Azura Extra. Daarnaast is de test opnieuw uitgevoerd met de desbetreffende drager. Daarbij is de drager in eerste instantie in de werkplaats op een stilstaande trekhaak gereconstrueerd hoe de drager is losgekomen van de trekhaak. Uit deze analyse is gebleken dat dit alleen mogelijk is wanneer de vergrendeling niet is gesloten. Naderhand is de reconstructie van de test van de ANWB ook probleemloos verlopen. De fietsendrager met fietsen heeft zich tijdens deze test stabiel gedragen. Bovenstaande bevindingen bevestigen het vermoeden dat de ANWB test niet goed is uitgevoerd.

lees meer


Vanaf heden dealer van Ghost fietsen

Vanaf heden dealer van Ghost fietsen

 • woensdag 21 september, 2016

Vanaf heden zijn wij officieel dealer van Ghost fietsen

lees meer


Vanaf heden Urban Arrow dealer

Vanaf heden Urban Arrow dealer

 • dinsdag 31 mei, 2016

Urban Arrow gaat als een speer! Urban Arrow, het elektrische transport fietsenmerk uit Amsterdam, verovert de wereld. Met ruim 250 verkoop punten in Noord-West Europa en Amerika is Urban Arrow in 5 jaar uitgegroeid tot een wereldspeler van formaat. De Urban Arrow Family wordt door steeds meer ouders in stad gezien als ht veilige en groene alternatief voor hun (tweede) auto. Niet voor niets wordt de Urban Arrow de 1e elektrische auto op 2 wielen genoemd; comfortabel en met een super wegligging ga je als een speer door de stad. Ook voor het mkb in de binnenstad biedt Urban Arrow een uitkomst. De Urban Arrow Cargo is beschikbaar in verschillende formaten en doet als echt werkpaard dienst voor alle bedrijven die iets snel en schoon door de te vervoeren hebben; van koerier en loodgieter tot maaltijdbezorger en stomerij. Voor elke gebruiker heeft Urban Arrow een oplossing.

lees meer


Grote collectie kinderfietsen en loopfietsen

Grote collectie kinderfietsen en loopfietsen

 • vrijdag 4 september, 2015

Kom eens kijken in ons kinderparadijs, wij hebben achter in de winkel een aparte afdeling voor de kinderen. Wij hebben meer dan 100 verschillende fietsen op voorraad. U vindt hier fietsen van Batavus, Bulls, Gazelle, Loekie, Sparta en Puky.

lees meer


Contactgegevens

 • Mierloseweg 23
 • 5707 AB, Helmond
 • info@henkvanrooijfietsen.nl
 • (0492) 59 09 33
 • KvK: 58240810
 • IBAN: NL44RABO0121008800

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  9.00 tot 18.00 uur
Woensdag:  9.00 tot 18.00 uur
Donderdag:  9.00 tot 18.00 uur
Vrijdag:  9.00 tot 20.00 uur
Zaterdag:  9.00 tot 17.00 uur
Zondag:  Gesloten
 

Gratis parkeren voor de deur!
Vol? Achter de Emt nog 100 plaatsen gratis parkeren.


Facebook


Onze fietsmerken

Batavus
Gazelle
Ghost
Haibike
Koga
Loekie
Puky
Sparta
Sparta Young
Urban Arrow