100 jaar Henk van Rooij Fietsen


100 jaar Henk van Rooij Fietsen


100 Jaar

 

100 jaar jonge mobiliteit: een eeuw Henk van Rooij Fietsen

 

Op zaterdag 30 maart vieren we aan de Mierloseweg 23 in Helmond een bijzondere mijlpaal: Henk van Rooij Fietsen bestaat 100 jaar! Een eeuw van kwaliteit, traditie en vooral, een plek waar generaties samenkomen en herinneringen worden gemaakt. Stiekem zijn we best een beetje trots op onze fietsenwinkel. Die voor veel van onze klanten niet zomaar een winkel is om fietsen te kopen, maar een levende geschiedenis, doordrenkt van verhalen en verbondenheid. Zoals wij het altijd zeggen: ‘We danken ons 100-jarig bestaan aan onze klanten.’

 

Een familieverhaal

Al vanaf 1924 zijn we voor Helmond en omgeving een vertrouwde naam voor fietsen, met vandaag de dag onze Henk als 4e generatie aan het roer.  Moeder Corry is inmiddels 85 jaar maar nog altijd veel te vinden in onze winkel. Samen met vader Martien, die ons helaas ontviel enkele jaren geleden, liet ze onze winkel uitgroeien tot een icoon in de stad. Corry heeft altijd mee gewerkt in de zaak (lacht): “Het huishouden was aan mij niet zo besteed, ik was veel liever in de zaak om te verkopen en mensen te ontvangen." Zo creëerde ze het gevoel dat je nog steeds krijgt als je onze winkel binnenstapt: een gevoel van thuiskomen.

 

Van fietsenmaker tot fietsenwinkel

Tegenwoordig is fietsenmaker een beroep waarbij veel komt kijken. Onze mensen zijn grondig technisch onderlegd en experts in het onderhouden en repareren van allerlei soorten fietsen. Dat was vroeger toch wel een beetje anders, lacht Henk. ‘Als je toen niks kon worden, zeiden ze word maar fietsenmaker,’ herinnert hij zich. Maar onze winkel bewees iedereen het tegendeel. We overleefden de oliecrisis van de jaren 70 en de economische neergang in de jaren 80. Altijd vasthoudend aan onze visie werkten vader Martien en moeder Corry, en nu Henk samen met zijn vrouw Nancy, vol ambitie door met een nuchtere vastberadenheid.

 

We durven voorzichtig wel te stellen dat het de combinatie van doorzettingsvermogen, familietraditie en een onwankelbare toewijding aan kwaliteit is die Henk van Rooij Fietsen onderscheidt. Onze winkel is niet alleen een plek om fietsen te kopen, het is een gemeenschap, een familie. Iemand die bij ons komt werken of een fiets koopt, gaat niet meer weg.

 

Generaties, verhalen en de liefde voor fietsen

We gaan ons jubileum niet uitgebreid vieren, maar staan wel graag even stil bij een eeuw van herinneringen, mijlpalen en veranderingen. Bovenal zijn we dankbaar voor jullie, onze fijne en trouwe klanten die hier graag komen. Vooral daar zijn we trots op! Jullie maken het mogelijk dat we 100 jaar bestaan.

 

Henk van Rooij Fietsen mag dan een eeuw oud zijn, liever zeggen we dat we 100 jaar jong zijn. In onze winkel kom je voor het allereerste fietsje voor jezelf als kind tot en met een fietsje voor je kleinkind. Bij ons komen generaties samen, worden verhalen gedeeld en wordt de liefde voor fietsen doorgegeven van ouders op kinderen. En staat de koffie altijd voor je klaar.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Nieuws

Tenways fietsen

Vanaf heden exclusief dealer van Tenways fietsen voor Helmond vanaf 1799.00

EXCLUSIEF KOGA DEALER VOOR DE REGIO HELMOND

Voortaan zijn wij de exclusieve dealer van Koga fietsen voor de regio Helmond

Facebook


Financiering